Tipy na hračky 2. (Uličník, nebo Ulanik?)

Ulanik, Grimms, Grapat… Nebojte, nezačala jsem na Vás mluvit jiným jazykem. 🙂

Někomu při těchto slovech hned začnou před očima naskakovat obrázky a ví přesně, co ta slova znamenají. Pro ty z Vás, kteří netuší, o čem je řeč, je právě tento článek. Ale nebojte, nejdříve jsem také byla úplně vedle. Mám k tomu takovou vtipnou historku…

Zrovna jsem byla se synem na návštěvě u kamarádky a kamarádka si potřebovala odskočit. Tak si tak sedím na gauči, sleduji, jak si její malá holčička hraje s mým synem. Najednou holčička začne tím dětským žvatláním volat: „Ulanik, ulanik, ulaniiik!

Já rychle zhodnotila situaci a říkám si, jaký uličník? Syn jí nic neudělal, nebo že by se jí nelíbilo, že si zrovna hraje s její kuchyňkou? A ona jen: „Ulaniiik!“ No absolutně jsem netušila, co chce.

Vtom přišla zpátky kamarádka, asi z chodby slyšela dceru volat. Už jsem se nadechovala, že jí řeknu, že syn fakt nic neprovedl a že nevím, proč tak ječí. Kamarádka ale s klidem šla a vyndala z krabice tohle:

Zdroj: ulanik.eu

Přišlo mi to jak malí skřítci. A kamarádka povídá: „Ulanik jsi chtěla, viď, tak tady ho máš.

Na moji obranu: V tom dětském žvatlání se člověk někdy nevyzná, zvlášť, když se nejedná o Vaše dítě, že ano :-D.

Tak proběhlo mé seznámení se značkou Ulanik.

Doplňky pro Sensory Play

Ačkoliv je mojí zásadou používat při Sensory Play co nejvíce věci, které máme běžně doma, jak se můžete přesvědčit tady, existují hračky, které se skvěle hodí pro Sensory Play. Bohužel, většinou jejich cena zase až tak příznivá není.

Nicméně občas se mě ptáte na nějaké tipy. Proto jsem sepsala takové nejznámější značky, které mají ve svém sortimentu fajn doplňky pro Sensory Play.

Nejznámější značky

ULANIK

Značka nabízí dřevěné Montessori hračky, jedná se o českou firmu. Nejznámější jsou od nich asi tyto dvě sady:

Zdroj: ulanik.eu

HOLZTIGER

Pokud hledáte na doplnění sensory boxů dřevěná zvířátka, tak Holztiger je to pravé pro Vás. Najdete u nich nejrůznější figurky všech možných zvířátek.

GRIMM’S

Jak už název napovídá, jedná se o německou rodinnou firmu (ach, ti bratři Grimmové, kde by byl svět pohádek bez nich :-D). Jejich hračky také splňují principy montessori výuky. Jejich specializací jsou přírodní dřevěné hračky. Mezi oblíbené produkty patří např. tyto:

GRAPAT

Španělská rodinná firma. Nabízí open-ended hračky – tedy určené pro hru s otevřeným koncem (což je také jeden ze znaků SmysloHraní).

Zdroj: utukutu.cz

GOKI

Goki patří mezi významné evropské výrobce dětských hraček. Mají v nabídce různé stavební bloky a drobné postavičky.

STAPELSTEIN

Stapelstein nabízí balanční kameny a desky. Skvěle se hodí na balancování, stavění, lezení… tedy výborné pro hrubou motoriku. Jen ta cena je tedy vyšší.

TickIt

Britská značka s velkým výběrem různých hraček. Pro Sensory Play se nejvíce hodí tyto sady.

Zdroj: kidtown.cz

Magnetické stavebnice

Magnetické stavebnice jsou skvělým dárkem pro děti, rozvíjí kreativitu, nabízí spoustu možností ke hraní, patří také mezi tzv. open-ended hračky. Nejznámější jsou značky Connetix, Magna TilesMiDeervšechny jsou mezi sebou kompatibilní.

Zdroj: hrackolka.cz

 

Já osobně používám ráda v sensory boxech buď dřevěné figurky, nebo figurky např. z Lidlu, případně Schleich zvířátka. Podívat se můžete v mém e-booku tady.

A jaké sady máte doma Vy? Je nějaká značka, kterou máte oblíbenou? Dejte mi vědět v komentářích. 🙂

 

Jsem učitelka, nadšená čtenářka, cestovatelka a máma na plný úvazek dvou malých rošťáků. Ukazuji rodičům cestu do dětského světa a nabízím jim možnosti, jak pomocí Sensory Play mohou zábavnou formou u dětí rozvíjet kreativitu, motorické dovednosti a vnímání světa všemi smysly. Můj příběh najdete zde >>
Komentáře
  1. Velmi zajímavé a krásné 💯 Zas vím vice o zajímavých možnostech, aktivitách i hrackach.
    Děkuji ti za inspiraci

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • Chcete svým dětem pomoct poznávat svět všemi smysly? Stáhněte si e-book zdarma :-)
  • Nejnovější články
  • Kategorie
  • Uvidíme se na Facebooku: